,
ZigZag
EN GÜZEL YENİDOĞAN BEBEK FOTOĞRAFLARI İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?
ZigZag

Doğum, Bebek, Çocuk ve Aile Fotoğrafçısı Yeşim Saraçer, profesyonel olarak yenidoğan fotoğrafları çektirecek olanlar veya yeni doğmuşbebeğinin fotoğraflarını bizzat çekmeyi düşünenler için dikkat edilmesi gerekenleri özetledi.

instagrambebek-800x500Profesyonel yenidoğan çekimi, bebeğin doğumundan sonraki ilk 2 hafta içinde yapılmalıdır. Bu dönem bebeğinizin bol bol uyuduğu bir dönemdir ve bebeğin uyuduğu fotoğraflar çok sevilir. Diğer yandan bebeğinizin “kendi imkanlarınızla” fotoğraflarını çekmenin en güzel tarafı, zaman kısıtıolmadan, bebeğin rutinine telaşsız bir şekilde uyarak, ve hatta bu ilk 2 haftalık dönemden sonra bile bebeğin uyuduğu kareler yakalama imkanısunmasıdır.

Öncelikle yenidoğanınız varsa ve onun sosyal medyada sıkça rastladığınız ve öykündüğünüz fotoğraflarını çekme niyetindeyseniz, sabırlı olmalı, mümkünse yardım almalı ve önceden plan yapmalısınız. “Mışıl mışıl” uyuyan bir bebek fotoğrafında ısrarcıysanız bebeğin öncelikle kendini huzurlu ve konforlu hissetmesi gerekir. Peki bunu nasıl sağlayacaksınız?

1.       Bir planınız olsun. Hamileliğinizin evde geçirilen son haftalarında bu konuya kafa yorarak örneğin çok beğendiğiniz kareleri pinterestte bir pano oluşturarak saklayabilir ve bunlar için gerekli saç bandı / örtü gibi aksesuarların alışverişini önceden yapabilirsiniz. (Bebeğiniz doğduktan sonraki ilk günler buna vaktinizin olmayacağından emin olabilirsiniz!)

2. Hamilelik döneminde yenidoğan fotoğrafçınızı da seçmeniz iyi fikirdir. Bu kişi doğum fotoğrafçınız olabileceği gibi başka bir fotoğrafçıyla da anlaşabilirsiniz. Beğendiğiniz kareleri önceden onunla paylaşarak içlerinden birlikte seçim yapabilirsiniz. Eğer bebeğinizi siz fotoğraflamayıdüşünüyorsanız evde size yardım edecek birinin bulunması çok önemlidir.

3. Çekim için belirlediğiniz tarihte hazırlığınızı önceden yapın. Kullanacağınız örtüler, aksesuarlar, çekimi gerçekleştireceğiniz oda ve ışık gibi detayları son dakikaya bırakmamalısınız. Fotoğrafçınız evinize geldiğinde ilk önce bu hazırlıkları yapacaktır zaten. Ayrıca ortam ısısının bebeğe göre ayarlanması gerektiğini unutmayın. Bunun için sadece tüm evi ısıtmak yerine sadece bebeğin yakınında kullanmak üzere mobil ısıtıcılardan yardım alabilirsiniz.

4. Fotoğraflarda ışık her zaman çok önemlidir. Yenidoğanınızı profesyonel ışık gerekmeden de doğal pencere ışığıyla çekebilirsiniz. Burada önemli konu ışığın bebeğe 45 derecelik bir açıyla ve üstten gelmesidir. Alt taraftan gelen bir ışık güzel bir sonuç vermeyeceği gibi direkt yüzüne gelen ışık da hem bebeği rahatsız edebilir hem de bebeğin yüzünde parlamaya neden olabilir. Evinizin büyükçe bir penceresi olan odasını belirleyip pencereden gelen ışık fazla güçlüyse beyaz bir tül perdeyle ışığı hafifletebilirsiniz.

5. Son dakikaya bırakılacak tek konu bebeğinizin emzirilmesidir. Çekim öncesinde bebeğinizin karnının çok iyi doymuş olası gerekiyor. Bunu da en son hazırlık adımı olarak yaparsanız bebeğiniz en derin uykusundayken daha rahat bi çekim gerçekleştirebilirseniz.

6. Bebeğinizi çıplak veya sadece beziyle çekebilirsiniz. Veya yumuşak, esneyebilen ama tüysüz bir örtü yardımıyla onu saralayabilirsiniz. Emzirme yastığınızı bir pufun ya da sertçe bir minderin üstüne koyun. Bunun üzerine sade, desensiz bir örtü koyarak bebeğinizi yerleştirin. Ve onu farklıpozisyonlarda çekmeye başlayın. Bebeğin burun içlerini görmediğiniz açılar daha iyi olacaktır. Yanlız önemli bir uyarı, bebeğin güvenliğini riske sokacak hiçbir pozu denemeyin ve denetmeyin!

Yenidoğan fotoğraflarında sadece uyuyan bebeğin fotoğraflanacağını kim söylemiş! Bebeğiniz uyanıkken veya kendinizi ve yakınlarınızı da çekime dahil ederek bu çok nadir anları tüm aileniz için kalıcılaştırın…

Sevgilerimle,

0 cevaplar

Cevapla

Sen de bir yorum yap!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir