

Toplam Uyku: 14-16 saat
Gündüz Uykusu: 4-5 saat , genelde 4-5 uyku
Gece Uykusu: 9-10 saat
– 8.hafta itibariyle bebeğiniz hala tam bir uyku eğitimine hazır olmasa da, bu dönemde uyku rutini oluşturmaya başlayabilir, yani temel atabilir ve ileriki aylarda kolay uyuyabilmesine yardımcı olabilirsiniz.
– Bebeğiniz, kilosuna ve beslenme düzenine bağlı olarak geceleri kesintisiz olarak 6-8 saat civarında uyuyabilir.
– Bebeğinizin yatağına ve yatağında kendi başına uyumaya alışmasına gayret edin. Bu haftadan itibaren, kendi yatağında uyumaya başlaması önemli.
– Uyku için verdiği sinyalleri izlemeye devam edin ve aşırı yorulmadan doğru zamanda uykuya geçmesini sağlayın. Gözleri ağırlaşmış ve vücudu sakin bir halde uykuya geçişi hem onun, hem de sizin için çok daha rahat olacaktır.
– Özellikle gündüz uyku saatleri, henüz çok küçük olduğu için çok düzenli olmayacaktır; çünkü vücudu henüz bir uyku ritmine uyum sağlamaya hazır değildir. Ancak zamanla ve tutarlı bir biçimde devam ettiğimiz uyku rutinlerinin yardımı ve minik bedeninin 4,5 ay civarında daha hazır hale gelmesiyle uykunun düzenli hale gelmesi mümkündür.
– 8.haftadan itibaren artık etrafının daha çok farkına varmaya başlayacağı için, ilk haftalara kıyasla daha zor kendi kendine uykuya dalacak ve sizinle daha çok vakit geçirmek isteyecektir. Bu nedenle uyku öncesi rutini (bakınız: Uyku Rutini notlarımız) oluşturmaya başlamak ve uyku saatinin geldiğine dair işaretleri bebeğimize vermek önemli bir adım olacaktır.
– Akşam yatış saati yavaş yavaş erkene kayacaktır ve eğer bebeğinizin gece uykusuna yatışı geç saatlerdeyse, düzenli olarak her gün biraz daha öne çekerek yatırmaya çalışmalısınız. Bu şekilde, aşırı yorulmasını önlemiş olursunuz.18:00-20:00 arasında bir saatte uyuması idealdir.